Categorieën
1 op 1 Den Bosch Drum

Binnen no time kunnen drummen

Binnen no time kunnen drummen

Binnen no time kunnen drummen
Binnen no time kunnen drummen

Binnen no time kunnen drummen

Op een drumstel spelen is een drukke bezigheid. Het leren spelen vergt veel van verschillende zintuigen en motorische processen: je ledematen bewegen, luisteren, kijken, tellen (maat houden), analyseren van noten en luisteren naar drums in muziek.  Dat gaat toch alleen maar goed als je daar natuurlijke aanleg voor hebt?

Zo zwart-wit is het niet. Iedereen heeft muzikaal talent, maar niet in dezelfde mate. Waarschijnlijk zit gevoel voor ritme er al vanouds bij ieder mens in: onderzoekers vermoeden dat oermensen al krijgsdansen en andere rituelen uitvoerden onder begeleiding van eenvoudige percussie.

Je talent is niet 100% bepalend voor je vermogen om te leren drummen. Het is altijd een combinatie van aanleg én het investeren van de nodige tijd om beter te worden. Veel oefenen dus. En rustig opbouwen. Eerst oefen je met een metronoom op een langzamer tempo. Als je dan comfortabel kunt spelen zonder dat je armen en benen telkens in de knoop raken, voer je het tempo geleidelijk op. Vrij snel kun je dan de meest basic grooves spelen. En dan kun je al met een hoop bekende nummers meespelen.

Dus: aangeboren talent helpt zeker bij het leren drummen. Maar ook als je minder talent hebt, kun je het leren. Dan moet je er wel meer aan werken. Een gezonde dosis doorzettingsvermogen en enthousiasme helpt daarbij. En kies een drummethode waar een goede opbouw in zit. Het is verleidelijk om je al gelijk op complexe technieken te storten, maar bouw eerst een goede basis op. Dan krijg je daarna lastigere technieken makkelijker onder de knie en raak je niet gefrustreerd.

Bij Percussie4fun ga je met de eerste drumworkshop al mee spelen met leuke muziek .

Gaat op een speelse wijze en op een onstapnnede manier .

Binnen no time kunnen drummen , is dan ook vanuit je eigen ritme gevoel en noten schrift niet nodig

www.percussie4fun.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *