Categorieën
1 op 1 Drum Uitleg

Drumstel onderdelen

Drumstel onderdelen

Drumstel onderdelen
Drumstel onderdelen

Drumstel onderdelen

Het moderne drumstel bestaat uit een aantal onderdelen:

Bass- of kick(drum): de laagste en vaak grootste trom van het drumstel. Deze wordt met de voet bespeeld door het bassdrumpedaal. De bassdrum brengt een lage en vaak korte klank voort en is in heel veel muziekgenres leidend.

Snare(drum): een middelhoge en kleine trom met onderaan een snarenmat. De snare wordt met stokken bespeeld en vaak afgewisseld met de bassdrum, wat in heel veel gevallen het herkenbare ritme oplevert.

Tom-toms: een aantal trommels met verschillende hoogtes in geluid. Het meest gangbare drumstel heeft drie toms: de high tom, low tom en de floor tom. De high tom en de low tom bevinden zich boven de bassdrum en de floor tom staat op pootjes naast het been dat de bassdrum bespeelt. De toms worden vaak gebruikt in “fills”, wat korte afwisselingen in het ritme zijn.

Bekkens: dit zijn metalen schijven (vaak van brons) die een hoge klank voortbrengen. Een gangbaar drumstel heeft in ieder geval drie bekkens.

De hi-hat: de hi-hat bestaat uit twee bekkens die met de onderkanten op elkaar zitten op een hi-hat standaard. De bekkens kunnen door het hi-hat pedaal met de voet open en dicht gemaakt worden. In veel ritmes wordt de hi-hat doorlopend bespeeld in samenspel met de bassdrum en de snare.

Crash: samen met de hi-hat is de crash over het algemeen het hoogste bekken van het drumstel. Deze wordt gebruikt om een accent te geven in een ritme, vaak wanneer er naar een ander deel van een nummer wordt gegaan.

Ride: dit is het grootste bekken van het drumstel. De ride heeft een klank die lang doorklinkt en wordt vaak op een vergelijkbare manier gebruikt als de hi-hat, maar geeft door de lang uitzingende klank een ander effect dan de hi-hat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *