Categorieën
Op Locatie Personeelsuitje Teambuilding Workshop

Leuke Teamdag in Tiel

Teamdag met de percussie workshop van Percussie4fun in Tiel

Op een leuke locatie in Tiel bij Tuya Feestzaal in Tiel.
Op een leuke locatie in Tiel bij Tuya Feestzaal in Tiel.

Teamdag met de percussie workshop van Percussie4fun in Tiel

Op een leuke locatie in Tiel bij Tuya Feestzaal in Tiel.

Op een druilerige donderdag in maart hebben wij de jaarlijkse teamdag. De ochtend staat in het teken van teambuilding en bij de start krijgen we de aankondiging: vanmiddag wordt ontspannen en lachen…we gaan iets met muziek doen.

Ojee…wat betekent dit en wat voor stoms staan we straks te doen…als we maar niet gaan zingen! Er wordt over gepraat  en iedereen is nieuwsgierig, benieuwd…

In de pauze wordt heel snel duidelijk wat er gaat gebeuren. In de stromende regen staat een man de ene na de andere trommel naar binnen te sjouwen. Wooohooo we gaan trommelen!

Na de pauze staan alle muziekinstrumenten met bijbehorende stokken in het midden van de ruimte en ‘de man met het gele shirt’ blijkt Eric te heten.

Hij stelt zich voor en hangt bij ons allemaal een bloemenslinger om onze nek.

Een prettige start, mensen vergeten de regen buiten en zijn, ietwat onwennig, wel meteen in zomerse sferen!

We staan wat te kwallen en kijken om beurten met een scheef oog op de instrumenten… ojee hoe gaat dit verder!

Die onwennigheid weet Eric snel en vakkundig weg te nemen en stelt ons allemaal op ons gemak. We krijgen de ruimte zelf een instrument uit te kiezen en daar gaan we dan.

Eric weet op rustige, prettige wijze ons snel wegwijs te maken in het trommelen zodat we allemaal al heel snel denken het nog te kunnen ook!

Met een grapje, knipoog en een lach weet hij ons enthousiast te maken en daagt ons uit het gewoon te doen. Ik merk om me heen dat iedereen steeds losser wordt en er plezier in krijgt.

Ongemerkt blijkt dit een perfecte activiteit te zijn als het gaat om teambuilding. Er wordt een beroep gedaan op de volgende vaardigheden: luisteren, samenwerken, focus en geduld!

Er zijn verschillende instrumenten verdeeld in kleine groepen en per groepje leert Eric ons een ritme aan. Dat wordt vervolgens met gepaste trots aan elkaar gepresenteerd.

 En zonder dat we het in de gaten hebben… zijn we op weg naar een compleet sambanummer, wat we op het eind van de workshop met het hele team ineens samen staan te spelen, alsof het niks is!

En dat moment… gaf kippenvel!

Het gedeelde plezier en enthousiasme met elkaar, het resultaat, waar we elkaar allemaal voor nodig hebben en de saamhorigheid die er ontstond was echt zo geweldig!

Nu zijn wij als team er niet altijd heel erg goed in altijd even rustig naar elkaar te luisteren en in overleggen wordt nogal eens door elkaar getetterd en afgeweken van het onderwerp..

Het was erg leuk om te ervaren dat deze middag bij ons allemaal de focus volledig op Eric lag. We lieten ons door hem leiden en coachen. Eric, op zijn beurt, wist zich snel en goed aan te passen aan onze groepsdynamiek en speelde daar goed en handig op in.

Die combinatie maakte een hele fijne groepsenergie los.

De tijd vloog voorbij en ik denk dat we het allemaal heel jammer vonden dat het voorbij was. Er is lang over na gesproken en ik denk dat het nog vaak op tafel komt:

 “weet je nog die percussie-workshop? Oh dat was leuk hè!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *