Categorieën
Percussie Uitleg Workshop

Percussie

1. WAT IS PERCUSSIE?
Djembe, cajón, cowbell, tamboerijn… je zou kunnen denken dat de betekenis van percussie ‘ritmische instrumenten’ is. Toch klopt dit niet helemaal. Wat zijn percussie-instrumenten dan wel? Het zijn alle muziekinstrumenten die je met een stok bespeelt of die direct aangeslagen worden met de hand. Er is dus ook melodische percussie. Voorbeelden zijn de xylofoon, kalimba, boomwhackers en het klokkenspel. Verder is percussie nog in twee andere soorten groepen te verdelen: idiofonen en membranofonen. Percussie

Percussie
Percussie

Percussie

Percussie is een verzamelnaam voor instrumenten die bespeeld worden door er op te slaan. Het gaat om de meer exotische slaginstrumenten, dus niet zozeer om het klassieke drumstel. Te denken valt aan bijvoorbeeld conga’s of bongo’s. Dit zijn langwerpig staande trommels die met de hand bespeeld dienen te worden.

percussieBETEKENIS & DEFINITIE

Het begrip percussie heeft 2 verschillende betekenissen:

1) slagwerk.
verzameling van een of meerdere instrumenten uit de familie der slaginstrumenten, meestal lichtere of exotische instrumenten en doorgaans met uitzondering van de drums.

1. WAT IS PERCUSSIE?

Djembe, cajón, cowbell, tamboerijn…  je zou kunnen denken dat de betekenis van percussie ‘ritmische instrumenten’ is. Toch klopt dit niet helemaal. Wat zijn percussie-instrumenten dan wel? Het zijn alle muziekinstrumenten die je met een stok bespeelt of die direct aangeslagen worden met de hand. Er is dus ook melodische percussie. Voorbeelden zijn de xylofoon, kalimba, boomwhackers en het klokkenspel. Verder is percussie nog in twee andere soorten groepen te verdelen: idiofonen en membranofonen. 

Bij Percussie4fun kun je de Percussie uit proberen door middel van een workshop dit kan alleen of samen met nog iemand

www.percussie4fun.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *