Categorieën
1 op 1 Kennisbank Uitje

Therapeutisch drummen

Therapeutisch drummen vermindert spanning,angst en stress

Therapeutisch drummen vermindert spanning,angst en stress
Therapeutisch drummen vermindert spanning,angst en stress,

Therapeutisch drummen vermindert spanning,angst en stress.

Bij Percussie4fun kun je op meer als 20 verschillende manieren percussie , of drummen .

Met 1 stik 2 stokken of op een drumstel, of snaar trommel .

Met de muziek mee die jij leuk vind .

Zie hieronder wat bevindingen die je met Therapeutisch drummen kunt verminderen .

~ Vermindert spanning, angst en stress

Drummen induceert diepe ontspanning, verlaagt de bloeddruk en vermindert stress. Stress, volgens het huidige medische onderzoek, draagt ​​bij aan bijna alle ziekten en is een primaire oorzaak van levensbedreigende ziekten zoals hartaanvallen, beroertes en storingen van het immuunsysteem. Een recent onderzoek wees uit dat een programma van groepsdrummen bijdroeg aan het verminderen van stress en het personeelsverloop in de sector van de langdurige zorg en mogelijk ook andere hoogspanningstaken zou kunnen helpen.

~ Verhoogt witte hersenmassa & uitvoerende cognitieve functies

Een studie uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Huntington’s Disease, vond dat twee maanden druminterventie bij Huntington-patiënten (beschouwd als een onomkeerbare, lethale neurodegeneratieve ziekte) resulteerde in “verbeteringen in de uitvoerende functie en veranderingen in de microstructuur van witte stof, met name in het genu van het corpus callosum dat prefrontale cortex van beide hemisferen verbindt. “De auteurs van de studie concludeerden dat de pilotstudie nieuw voorlopig bewijs leverde dat drummen (of gerelateerde gerichte gedragsstimulatie) kan resulteren in” cognitieve verbetering en verbeteringen in de microstructuur van de witte stof van callosa. ”

~ Beheersing chronische pijn

Chronische pijn heeft een geleidelijk drainerend effect op de kwaliteit van leven. Onderzoekers suggereren dat drummen dient als een afleiding van pijn en verdriet. Bovendien bevordert drummen de productie van endorfines en endogene opiaten, de lichamen bezitten morfineachtige pijnstillers en kunnen daardoor helpen bij de beheersing van pijn.

~ Socio-emotionele stoornissen

Een krachtige studie uit 2001, gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-Based Complementary en Alternative Medicine, toonde aan dat kinderen met een laag inkomen die deelnamen aan een 12 weken durende groepstrommingsinterventie, meerdere domeinen van sociaal-emotioneel gedrag aanzienlijk verbeterden, van angst tot aandacht, van oppositioneel naar posttraumatische aandoeningen.

~ Verhoogt het immuunsysteem

Een recente medische onderzoeksstudie laat zien dat drumcirkels het immuunsysteem versterken. Onder leiding van gerenommeerde kanker-expert Barry Bittman, MD, toont de studie aan dat groepstrommelen cellen die kankercellen doden verhoogt, waardoor het lichaam kanker helpt te bestrijden, evenals andere virussen, waaronder AIDS. Volgens Dr. Bittman stemt “Groepsdrummen onze biologie af, orkestreert onze immuniteit en maakt genezing mogelijk.”

~ Krijg toegang tot de volledige hersenen

De reden waarom het ritme zo krachtig is, is dat het de hele hersenen doordringt. Visie is bijvoorbeeld in een deel van de hersenen, spraak een andere, maar drummen benadert de hele hersenen. Het geluid van drummen genereert dynamische neuronale verbindingen in alle delen van de hersenen, zelfs wanneer er aanzienlijke schade of beperkingen zijn, zoals in Attention Deficit Disorder (ADD). Volgens Michael Thaut, directeur van het Centre for Biomedical Research in Music van de Colorado State University, kunnen “ritmische aanwijzingen helpen bij het herscholen van de hersenen na een beroerte of andere neurologische stoornissen, zoals bij Parkinsonpatiënten …” Hoe meer verbindingen er in de hersenen kunnen worden gemaakt, hoe meer geïntegreerd onze ervaringen worden.

Ik kan aan huis bij u komen of u komt in mijn ruimte in Oss.

tot ziens Eric Verhagen

Kijk voor meer info op mijn website www.percussie4fun.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *