Categorieën
1 op 1 Cajon Cajon Workshop Cajonworkshop Cursus Djembe workshop muziek les Op Locatie Percussie Percussie Workshop ritme workshops Teambuilding Uitje Uitleg Uncategorized Updates Workshop Workshop op Locatie

Wat is de BESTE Cajon voor JOU

Wat is de BESTE Cajon voor JOU

Wat is de BESTE Cajon voor JOU
Wat is de BESTE Cajon voor JOU

Wat is de BESTE Cajon voor JOU

Koop een goede Cajon met mooie Klank .

Het is een houten kist met een dun voorblad, wat je met de handen en vingers bespeelt. Aan de binnenkant van het voorblad zitten 1 of meerdere snaren gespannen (zoals bij een snare-drum). Aan de achterkant zit een klankgat. Je bespeelt een cajón terwijl je erop zit. Het is dus meteen een drumkruk :-). Aan de rand van de drumkist heb je een scherpe toon, een”klak”, vergelijkbaar met een zachte snare-drum. In het midden een lage toon ‘boem’, vergelijkbaar met een zachte basdrum.

Cajons kunnen klinken als een eenvoudig drumstel en werken heel goed bij akoestische instrumenten, zoals bijvoorbeeld een “unplugged” gitaarbandje. Cajones komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika (Peru), en werd later veel gebruikt bij flamenco in Spanje.
Waar bij westerse muziek vaak een drumstel wordt geïmiteerd op een cajon, worden de Flamenco complexere patronen gespeeld, die de de melodie en ritmische beweging van de gitaar ondersteunen.

Percussie4fun heeft verschillende Cajon te koop en ook zeker om eerst uit te proberen .

Cajons met verschillende hout soorten en Cajon s met verschillende klanken .

Kom kijken bij Percussie4fun in Oss

Bel voor een afspraak 06-50404292 www.percussie4fun.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *