Categorieën
beat workshop Cajon Cajon Workshop Cajonworkshop

Cajon kopen nederland

cajon kopen nederland

cajon kopen nederland
cajon kopen nederland

cajon kopen nederland

Cajon kopen

Percussie4fun heeft een 7 tal verschillende soorten Cajon in zijn programma , verschillende kleuren Cajon s , Hout.zwart ,eiken,leger kleur allemaal met een echte snare mat in de Cajon.

De Cajon kun je op mijn locatie uitproberen dan kun je ook het verschil horen van klank en hou soort .

Waar je naar moet kijken is dat de cajon groot genoeg is om op te zitten. Daarnaast kijk je naar het type cajon. De meest voorkomende cajons zijn de snare-cajons en string-cajons. Deze hebben, zoals de naam al zegt, snaren tegen de slagplaat zitten. Mocht je gelijk wat handige accessoires erbij willen hebben, dan kun je ook kijken naar een starterset. Hierbij krijg je naast je cajon bijvoorbeeld ook een draagtas en een drumboek. Hierdoor kun je meteen aan de slag met het leren spelen van cajon en berg je hem veilig op.

Wat is een Cajon precies?

De letterlijke vertaling vanuit het Spaans is “lade”. Wat vrijer vertaald kun je kijken naar “kist” of eventueel ”kast”. Waarbij de term kist het beste past. De basis ligt namelijk niet ver verwijderd van een kist. Het is een houten kistvormige drum. Met een klankgat aan de achterkant. Het voorblad is ook van hout en is wat dunner dan de zijwanden. Achter het voorblad zit een snarenmechaniek gespannen. Dit geeft de mogelijkheid om een duidelijk hoorbaar verschil te maken tussen je bass en je snare klanken. Zelfs kun je een soort Hihat geluid nabootsen. Zo heb je 1 instrument maar toch je volledige drumstel bij de hand. Je bespeelt het slagvlak met je handen en soms met de hak van je voet. 

Tevens ook Cajon lessen te boeken

Neem contact met me op www.percussie4fun.nl 06-50404292

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *