Categorieën
1 op 1 afro-Caribische percussie workshop beat workshop Cajonworkshop Djembe workshop Drum workshop Drumcircle Drumles drumparty drumschool Duo Workshops Les muziek les muziek workshops muzikale uitjes Oss Vriendinnen uitje Workshop Workshop op Locatie

Drumlessen met Leuke Liedjes en Songs

Drumlessen met Leuke Liedjes en Songs

Drumlessen met Leuke Liedjes en Songs
Drumlessen met Leuke Liedjes en Songs

Drumlessen met Leuke Liedjes en Songs


Drumlessen bieden een geweldige manier om ritmegevoel te ontwikkelen en muzikale vaardigheden op te bouwen. Wat drumlessen extra leuk maakt, is het spelen van bekende liedjes en songs. Dit verhoogt niet alleen het plezier, maar maakt het ook gemakkelijker om technische vaardigheden te leren en te oefenen. Hier zijn enkele voordelen van drumlessen, het belang van spelen met leuke liedjes, en tips voor het kiezen van de juiste liedjes voor beginners.

Voordelen van Drumlessen

 1. Ritme en Timing: Drummen helpt bij het ontwikkelen van een sterk gevoel voor ritme en timing, wat essentieel is voor alle muziekgenres.
 2. Coördinatie: Het bespelen van een drumstel vereist coördinatie van handen en voeten, wat motorische vaardigheden verbetert.
 3. Stressvermindering: Drummen kan een geweldige uitlaatklep zijn voor stress en spanning, en draagt bij aan mentale welzijn.
 4. Creativiteit: Door te drummen kunnen leerlingen hun creativiteit uiten en hun eigen muzikale ideeën ontwikkelen.

Het Belang van Leuke Liedjes en Songs

 1. Motivatie: Het spelen van bekende en leuke liedjes houdt leerlingen gemotiveerd en maakt het oefenen veel leuker.
 2. Praktische Toepassing: Door mee te spelen met songs, leren leerlingen hoe ze hun drummen kunnen integreren in een muzikale context.
 3. Voortgang: Het spelen van liedjes biedt een meetbare manier om vooruitgang te zien en te horen, wat enorm bevredigend kan zijn.
 4. Muzikale Begrip: Het spelen van verschillende genres en stijlen helpt leerlingen een breder begrip van muziek te ontwikkelen.

Tips voor het Kiezen van Liedjes voor Beginners

 1. Eenvoudige Ritmes: Kies liedjes met eenvoudige en herkenbare ritmes om beginners een goede start te geven.
 2. Bekende Songs: Bekende pop- en rocknummers zijn vaak een goede keuze omdat leerlingen ze waarschijnlijk al kennen en leuk vinden.
 3. Langzaam Tempo: Begin met liedjes die een langzaam tot gemiddeld tempo hebben. Dit maakt het gemakkelijker om de ritmes te volgen.
 4. Geleidelijke Uitdaging: Kies liedjes die geleidelijk uitdagender worden om de leerling steeds iets nieuws te leren zonder te overweldigen.

Voorbeelden van Leuke Liedjes voor Drumlessen

 1. “We Will Rock You” van Queen: Een klassiek nummer met een eenvoudig en krachtig ritme dat ideaal is voor beginners.
 2. “Billie Jean” van Michael Jackson: Dit nummer heeft een herkenbare beat die helpt bij het oefenen van timing en precisie.
 3. “Seven Nation Army” van The White Stripes: Met zijn duidelijke en eenvoudige drumlijn is dit een favoriet onder beginners.
 4. “Boulevard of Broken Dreams” van Green Day: Een goed nummer voor het oefenen van basisritmes en overgangspatronen.
 5. “Another One Bites the Dust” van Queen: Dit liedje heeft een funky beat die zowel leuk als leerzaam is om te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *