Categorieën
1 op 1 Cajon Cajon Workshop Cajonworkshop Cursus Drum Drum workshop Drumles Op Locatie Percussie Workshop Personeelsuitje ritme workshops Teamuitje Vriendinnen uitje Workshop Workshop op Locatie

Hoe werkt een snaredrum?

Hoe werkt een snaredrum?

Hoe werkt een snaredrum?
Hoe werkt een snaredrum?

Hoe werkt een snaredrum?

Hoe werkt een snaredrum?

Een snaredrum (afgekort ‘snare’) is een slagwerkinstrument dat bestaat uit een ketel (klankkast), een slagvel en een resonantievel. Het kenmerkende snaredrumgeluid komt door de mat met snaren die tegen het resonantievel aan zitten. Wanneer het resonantievel in trilling wordt gebracht, dan gaan de snaren ook trillen.

In deze Cajon workshop maken de deelnemers kennis met het Zuid-Amerikaanse slagwerkinstrument de cajon (spreek uit: kachòn).  Met een enthousiaste en duidelijke instructie van workshopleider Eric Verhagen ontstaat al snel een fijne groove.

Deze workshop is geschikt voor iedereen. Er is geen voorkennis of ervaring voor nodig. Iedereen kan het!

Samen muziek maken is een leuke, sociale activiteit waarbij aspecten van samenwerking en communicatie muzikaal aan bod komen.

In deze workshop leer je de basislagen van het cajonspelen en wordt er een Latijns-Amerikaans ritme aangeleerd. ok neem ik een muziek installatie mee waar we met leuke muziek mee gaan spelen,en ook het aftellen voor de groep als start van het muziekstuk.

En natuurlijk heel veel plezier! 

– Energie
– Creativiteit
– Zelfvertrouwen
– Teambuilding  

Maar vooral veel zin om het te leren!

En laatste en leuke onderdeel van de workshop Cajon drummen is dat we met leuke bijpassende muziek mee gaan spelen (groove )

info@percussie4fun.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *