Categorieën
Afikaans Djembe Workshop Workshop op Locatie

Samba Workshop Volgen

Samba workshop volgen

Samba Workshop Volgen

Samba workshop volgen
Samba workshop volgen

Samba Workshop volgen

http://www.volksuniversiteitoss.nl/imagebank/cursus2013/1314percussie.jpg

Een swingend samenspel

Opzwepende muziek, glimmende slaginstrumenten en kleurrijke muzikanten. De Braziliaanse percussie heeft inmiddels vele harten veroverd. Bent u de volgende? Laat u meevoeren op de meest bekende sambaritmes. Ga aan de slag met kleine en grote percussie-instrumenten. En ervaar de gezelligheid van het samen muziek maken! U werkt aan een eigen nummer dat u aan het eind van de cursus gezamenlijk ten gehore brengt.

De cursus start met een kennismaking met alle percussie-instrumenten en de meest bekende sambaritmes.

U leert onder andere:
• basisslagtechnieken met de zware Surdo (bastrommel),
• de fijne ritmes op de Tambourim (handtrommel) en de Shaker,
• het werken met de Caixa (snaartrommel), Agogobel (grote en kleine bel) en de Repinique (kleine trommel met fel geluid).

In de lesruimte zijn alle instrumenten, stokken en riemen aanwezig.

Communicatie en interactie zijn twee essentiële onderdelen van de Braziliaanse percussie. Een sambaritme bestaat voor een groot gedeelte uit ‘actie’ en ‘reactie’. De kracht van deze ritmes zorgt ervoor dat de groepsdeelnemers op elkaar inspelen en een swingend samenspel vormen. We bouwen samen een nummer op dat we aan het eind van de cursus ook echt kunnen spelen.

Docent Eric Verhagen is al vanaf vijfjarige leeftijd bezig met drumles. Later speelde hij drums in de band Holliday en heeft hij vele andere bands freelance begeleid. Tegenwoordig is hij bandleider van de samba percussieband Dale Cana uit Oss.

www.percussie4fun.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *